Granita, koktajlne, smoothie – jak podawać zimne napoje

Granita to jeden z najbardziej orzeźwiających deserów, jakie można przygotować latem. Jest idealny na upalny dzień i od Ciebie zależy, jak słodki lub orzeźwiający będzie Twój produkt końcowy. Nie ma ustalonych zasad, jak zrobić granitę. Granita to słodki deser z południowych Włoch, który kojarzy się ze słonecznymi dniami, ciepłą pogodą i gorącymi letnimi nocami. W tym artykule pokażemy, jak zrobić własną granitę, a także podamy przepisy na najpopularniejsze smaki.

Koktajle to zazwyczaj napoje alkoholowe, które powstają z połączenia składników takich jak alkohole, soki owocowe, syrop cukrowy, woda i lód. Koktajle są często podawane w szklankach z kostkami lodu, aby były zimne. Istnieje wiele różnych rodzajów koktajli w zależności od tego, jakie składniki dodasz do napoju.

Jak zrobić podstawowy koktajl owocowy lub koktajl

Do przygotowania podstawowego koktajlu owocowego potrzebne będą następujące składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1 banan
  • 1 pomarańcza
  • 1/2 szklanki kostek lodu
  • 1 łyżka miodu lub cukru (opcjonalnie)
  • 3 łyżki jogurtu (opcjonalnie)

Połącz wszystkie składniki w blenderze, aż będą dobrze wymieszane. Wlej do szklanki i ciesz się!

Kielichy do granity – kolorowe kubki do zimnych napojów

Kubki do granity to nowy i innowacyjny produkt dla miłośników zimnych napojów. Występują w różnych kolorach, co oznacza, że każdy może wybrać kubek w wielu różnych wzorach np. palma, latarnia, róża czy piłka.

Firma oferująca kielichy do granity stara się zmienić sposób, w jaki patrzymy na zimne napoje. I udało im się to dzięki nowemu i innowacyjnemu produktowi. To świetna propozycja dla wszystkich lokali gastronomicznych serwujących zimne napoje i desery to zwiększenia sprzedaży w swoim biznesie.